Logó

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Buktatók, veszélyek, határidők, pontszámítás, egyedi esetek - minden, amit tudnod kell

A kurzus leírása

Szerző: Eduline

------------------------------------ [FONTOS] ------------------------------------ [FONTOS] ------------------------------------ [FONTOS] ------------------------------------

A kurzusra már most is be tudsz iratkozni, de még nem érhető el az összes lecke benne. Ez csupán azért van, mert olyan naprakész információkkal is el szeretnénk látni Téged, amelyek az Oktatási Hivatal által hamarosan (várhatóan 2017. december közepe) kiadott közlemény értelmezésében is segítenek majd. De ne izgulj, mert amint elkészülünk az összes videóval, ugyanezen a kurzuson belül fogjuk elérhetővé tenni a számodra, amiről értesíteni is fogunk küldeni. A kurzus 5.980,- forintos ára pedig a teljes tartalomra vonatkozik, beleértve a még nem elérhető videókat is!

------------------------------------ [FONTOS] ------------------------------------ [FONTOS] ------------------------------------ [FONTOS] ------------------------------------

 

Miről szól tehát a kurzus?

Az Eduline online videós felvételi tájékoztatójában minden információt megtalálsz a 2018-as felvételiről – érthetően, magyarázatokkal és példákkal. Már tudod, milyen terület érdekel, de szakot még nem választottál? Megmutatjuk, hol szerezheted be azokat az infókat, amelyek segítenek a döntésben – miért érdemes megnézni a tanrendet, hol találod a magyar egyetemek és főiskolák alap-, osztatlan és mesterszakjainak, felsőoktatási szakképzéseinek teljes listáját, honnan tudhatod meg, hogy a kiválasztott szak friss diplomásai milyen fizetésre számíthatnak a munkaerőpiacon?

Összegyűjtjük a legfontosabb dátumokat és határidőket, elmagyarázzuk, mit jelentenek a leggyakrabban használt – időnként egészen furcsa – felsőoktatási kifejezések, mint az önköltség, a hallgatói nyilatkozat vagy az állami ösztöndíj, megmutatjuk, hogy mit jelez a meghirdetett szakok mellett szereplő A, K, N  betű.

Segítünk eldönteni, hogy milyen tantárgyakból jelentkezz emelt szintű érettségire, érdemes-e nyelvvizsgát tenned tavasszal, vagy inkább a nehezebb – egyben több pontot érő – érettségire érdemes készülnöd angolból, németből vagy más nyelvből. Velünk könnyedén kiszámolhatod, hány ponttal szállsz be a 2018-as felvételi versenybe: részletesen elmagyarázzuk, hány pontot ér a felvételin egy négyes matekból, egy 70 százalékos magyarérettségi vagy egy OKTV-helyezés.

Akkor is érdemes velünk tartanod, ha nem idén érettségizel, hanem évekkel ezelőtt – esetleg a „régi”, egyszintű rendszerben – vizsgáztál, így egy tárgyból sincs emelt érettségid. Megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak a 2018-as felvételin.

 

Miben leszünk segítségedre?

- segítünk regisztrálni a Felvi.hu online jelentkezési rendszerébe

- végigvezetünk a jelentkezési folyamaton

- megmutatjuk, hol és mikor kell „entert” nyomnod vagy rákattintanod az „küldés” gombra

- ha végignézed videóinkat, a hitelesítéssel sem lesz problémád – akkor sem, ha eddig még nem is hallottál a hitelesítésről

- végül elmagyarázzuk, hogyan húzzák a ponthatárokat és válaszolunk a leggyakrabban előkerülő kérdésekre

 

Ha tavaly 434 volt a ponthatár, vajon idén is annyi lesz? Hogyan fordulhat elő, hogy egy fizetős képzésen magasabb ponthatárt húznak, mint az államilag támogatott szakon? Hány pontot kell szerezned ahhoz, hogy egyáltalán esélyed legyen a felsőoktatási felvételin? Milyen alap- és osztatlan szakokon húznak „előzetes” ponthatárokat, és vajon azok változhatnak-e júliusig?

Tarts velünk, és minden kérdésedre megkapod a választ!