Logó
Képzések

Horgolás Alapok - Tanulj meg horgolni egy hét alatt!

Mintaolvasással és máshol nehezen fellelhető hasznos tudással
Szerző: Liliom Emese

A kurzusról

Nagyjából három éves korom óta horgolok. Van rendes polgári szakmám is (e-learning és marketing), de a horgolás mindig ott volt a háttérben. Sok féle kézimunkához értek, de a horgolás maradt a kedvencem, mert ehhez igazán nagyon kevés kellék kell, és ezáltal bárhol és bármikor lehet horgolni. Horgoltam már hajón, repülőn, távolsági buszon, de a suliban a nagyszünetben is.

A horgolás jót tesz az önbecsülésnek, horgolás közben kisimulnak a gondolatok, az agy pörgése lelassul, kicsit rendeződik a világ körülöttünk. Ebben az absztrakt és érthetetlen világban a horgolás leföldel, értéke és súlya lesz a készülő holminak, ami megnyugtató érzés.

A kurzus első felében megmutatom az alapöltéseket, amik kombinációival később már egészen bonyolult darabokat is elkészíthetsz.

A kurzus során minden apró tippet és trükköt elmondok, amire magam jöttem rá idővel. Én nem a "hivatalos" horgolást oktatom, hanem a gyakorlatit, ami nem feltétlen ugyanaz.

A kurzus második felében a már megtanult öltésekkel egyszerűbb darabokat készítünk, úgy mint:

-       háromszög

-       recehorgolás

-       szív

-       kör

-       nagyikocka

-       öt szirmú virág

-       spirális kagyló

Megtanítom a mintaolvasást is, ami sokaknak mumus. Így ha ránézel egy mintára, a lelki szemeid előtt látni fogod, mi is rejtőzik mögötte, mintha csak a Mátrix filmben lennél. :)

Ha készen állsz, akkor vágjunk is bele! ;)

Tanulóm írta:

"Anno kislány koromban már tanítottak, kicsit később az egyszerűbb dolgokat tudtam is. Aztán sok kimaradt, nem értettem a rajzokat, mik azok a vonalak, miért van áthúzva, némelyik többszörösen is, meg mik ezek a jelek, hogy •, ○, ×... majd kértem segítséget az ismerőseimtől, akik ígérték is, de végül hiába vártam 1 évig... Mikoris felismertem, hogy jobb, ha én magam járok ennek utána, és böngészni kezdtem a youtube oldalon a magyar nyelvű, kezdőknek szóló videókat... Rátaláltam a zöld színváltós tatyóra, és megtetszett a kedves hangod, ahogy az én értelmi képességeimnek szólóan - tök egyszerűen - elmagyaráztad, és egyből megértettem, hogy mik is ezek a jelek  Az is óriási segítség volt, hogy a kis kockán mutattad, jól láthatóan, hogy ez a horgolt mintán, hogy néz ki, ha netán nem lenne rajzunk egy-egy mintához, ami megtetszik :) Azóta imádok horgolni, és nincs olyan nap, hogy ne tenném." Stefy Krisztina