Logó
Képzések
Velledits Dorottya
Velledits Dorottya
Matematika érettségi
Tanulók
6
Képzések
1
Értékelés
3
Elérhetőségek
Cím: Magyarország, Budapest
Szakmai tapasztalat
Diplomák: Nyugat-Magyarországi Egyetem
Oktatási területek: Matematika
Munkahely: Lapátló (matematika izomból)

Bemutatkozás

Sziasztok, Dorka vagyok és ez a Lapátló sorozatom.

Előre szólok, hogy nem vagyok végzett matematikatanár. Ezt azért tartom fontosnak már az elején megemlíteni, mert valószínűleg én nem úgy magyarázom el a matekot, ahogy azt a tanárok teszik.

Én is csak egy egyszerű diák voltam, akinek le kellett érettségizni, és sikerült. Át akartam menni, ezért elkezdtem tanulni és sokat gyakorolni.

Nekem például sok bosszúságot okozott, hogy nem értettem a matekot. A tanáraim nem magyarázták el elég érthetően. Nem is nagyon érdekelt és nem is nagyon figyeltem az órákon. Sokkal jobban érdekelt, hogy suli után hol fogok lógni a haverokkal.

Érettségi előtt lett egy jó magántanárom. Szerettem hozzá járni, szerettem a stílusát, és nála rájöttem, hogy az egész mennyire logikus és érthető. Még magolni sem kell, csak figyelni, megérteni és logikusan továbbgondolni, majd következtetéseket levonni. Érettségi után kezdtem el korrepetálni. Olyanokat vállaltam, akiknek hozzám hasonlóan nehezen ment a matek, sőt, akikkel még azt is elhitették az iskolában, hogy soha nem fogják megérteni.

Én úgy szeretnék tanítani, hogy sikerüljön az érettségid. Lehet, hogy nem mindig tudom hiba nélkül végigmondanom a magyarázatot. Ezt kérlek nézd el nekem, ahogy már említettem, nem vagyok sem tanár, sem matematikus. Azért vágtam bele mégis a tanításba, mert tudom, hogy sokan vannak hozzám hasonló diákok, akiknek könnyebben meg a matek akkor, ha olyan valaki magyarázza el, akinek ez annak idején hasonló nehézséget okozott. Tudom, hogy ha figyelemmel nézed a kurzusaimat, te is érteni fogod, és neked is menni fog. Tanuljunk együtt, és gyakorolj sokat! Ez a kulcsa a sikernek.

 

Hogyan ne bukj meg a matek érettségin - Halmazok
Minden, amit a középszintű matematika érettségire tudnod kell a halmazokról
Velledits Dorottya
Velledits Dorottya
Matematika érettségi
Kívánságlistára
6
1 490 Ft